HORTENSE de BEAUHARNAIS

DAUGHTER OF AN EMPRESS
QUEEN OF HOLLAND
MOTHER OF AN EMPEROR

donderdag 23 februari 2012

Roger & Gallet viert 150 jaar met uniek keizerlijk flaconDit jaar viert Roger&Gallet zijn 150e verjaardag met een nieuwe versie van de beroemde Flacon-Rouleau de l’Empereur. Het is een ode aan de geschiedenis van het beroemde en legendarische merk.
Op 10 april 1862 richtten parfumeurs-apothekers Armand Roger en Charles Gallet het bedrijf Roger&Gallet op dat sindsdien symbool is voor savoir-faire, authenticiteit en kwaliteit. Een merk dat geschiedenis gaat schrijven is geboren.
Maar de geschiedenis begint eigenlijk een 50-tal jaar vroeger.
Napoleon I ontdekte destijds de weldaad van de eau de cologne van Jean Marie Farina. Heel zijn hofhouding gebruikte het geurwater en op 18 augustus 1810 werd het goedgekeurd door de Commission des Remèdes Secrets. Ook Josephine de Beauharnais was dol op het geurwater en om haar liefde voor Napoleon te bewijzen vroeg ze de parfumeur een flacon te bedenken dat de keizer overal kon meenemen. Zo werd de beroemde langwerpige flacon de Rouleau de l’Empereur, die de keizer in zijn laarzen kon stoppen en die hem telkens deed denken aan zijn geliefde, geboren.
Dank zij Napoleon werd Jean Marie Farina, rue Saint Honoré 331 Parijs, beroemd in heel Europa en werd hij steeds vaker aangezocht als hofleverancier.
De originele Eau de Cologne is een licht citrus parfum dat in Keulen door Giovanni Maria Farina in 1708 gecreëerd werd en waarvan hij zelf zei dat het een geur was die hem deed denken aan een Italiaanse lentemorgen. Hij noemde zijn geur Eau de Cologne, ter ere van zijn nieuwe woonplaats.
Later opende een nazaat van Farina in Parijs een bedrijf en werd met de Eau de Cologne van Jean Marie Farina leverancier van Napoleon. Nadien werd dit bedrijf verkocht aan Roger&Gallet die nog steeds de Eau de cologne Roger&Gallet Jean Marie Farina produceert.
Ter ere van hun 150 jarig bestaan werd nu een tijdelijke collectie op de markt gebracht, de Flacons-Rouleaux met als geur Eau de Cologne Jean Marie Farina, Eau fraîche bois d’orange en Eau fraîche fleur d’Osmanthus. editie pajot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Mode

Mode

Mode

Totaal aantal pageviews